Nieuws

Op vrijdag 13 december 2019 organiseert tentoonstellingsvereniging “De Zuidwesthoek” de Winteravondshow in de hallen van Loonbedrijf Pieter van der Linde te Wanneperveen. Wij hopen ook dit jaar weer een mooie keuring te organiseren, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat . De show begint om 18.30 uur.

Hieronder volgt een nadere toelichting m.b.t. de veekeuring:

Voor de kalvervoorbrengwedstrijd is deelname mogelijk tot en met 18 jaar, waarbij de grootte van het kalf in redelijke verhouding moet zijn met de deelnemer. De kalveren worden beoordeeld zowel op exterieur als op het voorbrengen/toilet door de juryleden. Let er wel op dat de kalveren geboren moeten zijn na 13 december 2018!! Tevens willen wij u erop attenderen dat er een mogelijkheid is om uw kalveren te laten enten tegen ringschurft. Het gebeurt namelijk weleens dat een kind niet mee kan doen met de keuring omdat het kalf last heeft van ringschurft. Dat is natuurlijk heel sneu voor het kind. Vraag uw dierenarts voor verdere informatie.

Het bestuur heeft net als afgelopen jaren de intentie om een rubriek pinken toe te voegen aan het programma. Mocht de overgang van de oudere jeugd (18+) van de kalveren naar de koeien nog te groot zijn, dan is deze rubriek een mooie opstap naar de koeien! Er wordt alleen op exterieur gekeurd. Een toplijn en het niet scheren van de buik zijn niet toegestaan!

Mocht u graag met dieren mee willen doen, maar ontbreekt het u aan tijd en/of hulp. De leerlingen van het Terra-college willen u graag helpen bij de voorbereidingen.

Het programma van de koeien is als volgt:

  • 3 rubrieken: namelijk vaarzen, jonge melkkoeien en oudere melkkoeien.
  • Per bedrijf maximaal 2 dieren per rubriek.
  • De Zuidwesthoekkeuring is naast BVD veilig ook IBR veilig. Op de keuring mogen dus alleen BVD- en IBR-vrije dieren komen. Verdere informatie over de diergezondheidseisen en mededelingen m.b.t. vervoer, inschrijfformulieren zijn op de website te vinden: www.zwhkeuring.nl.

Financiële bijdrage:

  • Per ingezonden koe ontvangt u € 30,-.
  • Per ingezonden pink ontvangt u € 20,-.
  • Per ingezonden kalf ontvangt u € 20,-.

Indien u koeien en/of kalveren voor deze show wilt aanmelden, dan kunt u dit op de volgende wijze doen uiterlijk vóór zondag 3 November 2019:

  • Telefonisch bij Anick Timmerman 06-53608521 of Corné Graveland 06-37177012
  • Per e-mail: infodezuidwesthoek@gmail.com
  • Via de site www.zuidwesthoekkeuring.nl

De selectiecommissie zal daarna contact met u opnemen voor een bedrijfsbezoek op dinsdag 5 of woensdag 6 november. De commissie neemt de formulieren voor de definitieve opgave en de gezondheidsverklaring mee. Deze dient door u én de dierenarts voorafgaand aan de show getekend te zijn.

Op zaterdag 26 oktober a.s. om 13:30 uur vindt er bij melkveebedrijf Spiker te Staphorst een instructiemiddag plaats voor kinderen die deel willen nemen aan de kalvervoorbrengwedstrijd. Hier vindt u verdere informatie over de instructiemiddag.

Deelnemers aan de kalvervoorbrengwedstrijd zullen zo spoedig mogelijk na de opgave ook een mail krijgen met daarin de voorbreng- en toiletteer instructies.

Voor eventuele nadere inlichtingen over de keuring kunt u contact opnemen met René Otten, telefoonnummer 06-29460547, Anick Timmerman of Corné Graveland of op de website: www.zwhkeuring.nl

Het bestuur hoopt op veel aanmeldingen, want zonder koeien, pinken en kalveren kan “De Winteravondshow van De Zuidwesthoek” niet worden georganiseerd. Wederom zal het aan gezelligheid, muziek en sfeer niet ontbreken!

Veel succes met de voorbereidingen!