Nieuws

Vorig jaar hebben we ook al een Videokeuring gehouden in plaats van een fysieke keuring, de videokeuring is goed bekeken. De deelnemers ontvingen een overheerlijke borrel box voor tijdens de keuring. Voor de jongere deelnemers hadden we een Kalfie wedstrijd, dit hield in dat ze een selfie moesten maken samen met hun leukste, liefste kalfje. Door de coronamaatregelen is het helaas ook dit jaar niet mogelijk om weer een fysieke keuring te houden, We gaan daarom weer over naar een videokeuring, die uitgezonden zal worden op woensdag 29 December 2021. Tijdens de videokeuring is dit jaar te zien een kalvervoorbrengwedstrijd voor de jongste deelnemers, en er zullen vier rubrieken getoond worden die bestaan uit: Pinken, Vaarzen, jonge koeien (2e Kalfs tot 5 jaar) en oudere koeien (vanaf 5 jaar).

 

Aangezien we de rubrieken al goed gevuld hadden voor de keuring in Wanneperveen vindt er geen nieuwe opgave ronde plaats. Tijdens de videokeuring zal ook gestemd worden door de kijkers op de top 10 van de boeren koe verkiezing. Door dat alles wordt opgeschoven, word ook het opgeven voor de boeren koe verkiezing verlengd, van 19 November naar 10 December. Er zijn al wat opgaves binnen gekomen. Wij willen jullie er nog wel op attenderen dat de foto’s/filmpjes van het tonen van de koe, niet zo moeilijk hoeft te zijn. Als de koe er maar mooi opstaat, de koe hoeft niet geschoren/gewassen te worden. Het werkpak van de koe is prima.

 

We wensen de deelnemers die meedoen aan de videokeuring veel succes met de voorbereidingen. En zien graag nog meer aanmeldingen voor de Beste boeren koe verkiezing tegemoet. Veel kijkplezier gewenst voor 29 December, verdere informatie over tijd en instructies over het bekijken van de videokeuring zal net als vorig jaar ter zijnde tijd bekend worden gemaakt, dit geld ook voor het stemmen voor de Beste Boeren Koe Verkiezing.

 

Toch even de videokeuring terug zien van vorig jaar? Hieronder vindt u de videokeuring van 2020 en we hopen dat jullie woensdag avond 29 December er allemaal weer klaar voor zitten om naar de videokeuring te kijken van 2021. En vergeet natuurlijk niet te stemmen tijdens deze avond voor de Beste Boeren Koe verkiezing.