Nieuws

Woensdagavond 29 december om 19.30 uur vindt de online Winteravondshow van tentoonstellingsvereniging de Zuidwesthoek plaats.

Tijdens de online videokeuring worden de kampioenen bekend gemaakt en kan er gestemd worden op de beste Zuidwesthoek Boerenkoe.

Videokeuring

In december zijn in totaal 68 dieren thuis op hun boerderij op film gezet en beoordeeld door de jury. De 40 koeien, 10 pinken en 18 kalveren zijn verdeeld over zes rubrieken. Tijdens de filmdagen bleek weer hoe enthousiast de deelnemers zijn om hun mooiste dieren te laten zien. Het merendeel van de deelnemers is afkomstig uit de Zuidwesthoek van Drenthe en de Kop van Overijssel, ook zijn er enkele deelnemers afkomstig uit andere dichtbij zijnde regio’s.

Alle dieren zijn op hun exterieur beoordeeld. Daarnaast worden de kinderen met hun kalfjes ook beoordeeld op hoe goed het kalfje met hun begeleider meeloopt en hoe ze de kalfjes hebben geknipt en gewassen. Voor de kampioenen en reservekampioenen van iedere categorie is een beker beschikbaar. Bij 4 van deze categorieën wordt er alleen naar de koe zelf gekeken: oud, midden, jong en één pinken klasse. Tevens kunnen bij de kalfjes prijzen worden verdiend voor exterieur, maar ook bekers voor het beste voorbrengen en toilet.

Op woensdagavond worden tijdens de videokeuring de kampioenen bekend gemaakt en worden de trotse winnaars ’s avonds verrast met een beker door de commissie.

Zuidwesthoek Boerenkoe-verkiezing

Tijdens de videokeuring kunnen de kijkers stemmen op hun beste boerenkoe. Dit zijn vaak oudere koeien met een fraaie staat van dienst. Deze verkiezing is mede georganiseerd door studenten van het Terra College uit Meppel. In totaal zijn 23 koeien opgegeven om te strijden voor de beste boerenkoe uit onze regio. De eigenaren van de koeien hebben de dieren zelf op de foto of filmpje gezet en zijn de afgelopen tijd via facebook gepresenteerd. Dinsdag 28ste december worden de 10 beste boerenkoeien bekend gemaakt via www.zuidwesthoekkeuring.nl en op facebook. De videokeuring kijkers kunnen dan hun stem uitbrengen op één van de tien beste boerenkoeien.

Via het opengestelde whatsapp-nummer – wat ’s avonds bekend wordt gemaakt – kunnen kijkers op 1 koe stemmen als hun beste boerenkoe. De studenten van Terra gaan op dat moment de stemmen tellen en gaan ’s avonds de uitslag bekend maken via de sociale media van de Zuidwesthoekkeuring.

De online keuring wordt gestreamd op woensdag 29 december om 19.30 uur. De link is te vinden via de website www.zuidwesthoekkeuring.nl en de Facebook pagina van De Zuidwesthoek. Iedereen kan vanuit huis genieten van de mooie dieren, enthousiaste deelnemers en vooral van een heerlijke winteravond.