Nieuws

Dit jaar is Arend Steenbergen afgetreden als voorzitter van ‘De zuidwesthoek’ keuring, hij heeft zijn stokje overgedragen aan Janet Brandsma. Door de corona is er dit jaar geen keuring georganiseerd in Wanneperveen. Hierdoor kon Arend geen afscheidswoord aan jullie opdragen, en de nieuwe voorzitster voordragen aan jullie. Via deze weg wil Arend iedereen bedanken en stelt Janet Brandsma zich voor als nieuwe voorzitster.

”Beste Zuidwesthoekliefhebbers, 
Zoals jullie zien, stellen de nieuwe bestuursleden zich voor met een kort verhaaltje. Dit is een mooie aanleiding om hen veel succes te wensen bij de Zuidwesthoek. Super mooi dat er voor het organiseren van deze keuring altijd mensen zijn die zich willen inzetten. In ieder geval delen ze de passie voor mooie koeien en kalveren en vooral voor een prachtige en gezellige keuring aan het eind van het jaar.
Helaas was het dit jaar niet mogelijk om de keuring te organiseren en was er dus ook niet de mogelijkheid om live iedereen te bedanken voor de samenwerking en voor uw komst naar Wanneperveen. Ik heb acht jaar met veel plezier het voorzitterschap ingevuld, in deze acht jaar is de Zuidwesthoekkeuring doorontwikkeld en hebben we gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de locatie bij Pieter van de Linde ons bood.
Dit jaar vond ik het geweldig dat zoveel bedrijven en kinderen hebben meegedaan met de online keuring en het insturen van een kalfie. Daarmee zien we dat de zuidwesthoek leeft en zal dat extra motivatie geven om de keuring in 2021 weer te organiseren.
Speciaal woord voor de nieuwe voorzitter Jeanet Brandsma, ik hoop en eigenlijk weet ik zeker dat je net zoveel plezier beleeft de komende periode dan ik de afgelopen periode heb gehad .
Tot slot mijn dank aan iedereen die de Zuidwesthoek tot een succes maakt, voor de inzet bij de voorbereiding en bij de opbouw. De sponsoren mogen niet vergeten worden, ook zonder hen geen keuring. Daarvoor hartelijk dank.
En natuurlijk iedereen voor de komst naar dit evenement. Ik zie jullie langs de ring in 2021.”

Arend Steenbergen

 

”Hallo ZWH-keuringsliefhebbers.

Nadat Arend Steenbergen vele jaren enthousiast voorzitter is geweest van de Zuidwesthoek, mag ik het stokje overnemen. Ontzettend leuk om weer opnieuw betrokken te zijn bij het ZWH-keuring. We zitten met ons melkveebedrijf in Giethoorn. Naast ons melkveebedrijf actief in wat besturen en sinds heel kort ook nog part-time ambtenaar bij Ministerie LNV op stikstof dossier. Juist om meer boerengeluid (digitaal) naar Den Haag te brengen, maar laten we het gezellig houden!
Vorige week heeft het ZWH-team een ontzettend geslaagde digitale keuring via de live stream laten zien. Super alternatief. Inmiddels bijna 3000 weergaven geweest.
Ik kijk er naar uit om volgend jaar samen met bestuur en alle vrijwilligers weer een “echte” keuring te organiseren. Zodat we dan de koeien en kalfjes weer live kunnen bewonderen en elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten.
Voor nu alvast fijne feestdagen!”
Janet Brandsma
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan