Nieuws

Afgelopen week hebben wij besloten naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen om de fysieke keuring die 10 December gehouden zou worden te annuleren. We vinden dit als bestuur heel erg jammer.

We gaan daarom weer over naar een videokeuring, die uitgezonden zal worden op woensdag 29 December 2021. Tijdens de videokeuring is te zien een kalvervoorbrengwedstrijd en er zullen vier rubrieken getoond worden die bestaan uit: Pinken, Vaarzen, jonge koeien (2e Kalfs tot 5 jaar) en oudere koeien (vanaf 5 jaar).

Aangezien we de rubrieken al goed gevuld hadden voor de keuring in Wanneperveen vindt er geen nieuwe opgave ronde plaats. Tijdens de videokeuring zal ook gestemd worden door de kijkers op de top 10 van de boeren koe verkiezing. Door dat alles wordt opgeschoven, word ook het opgeven voor de boeren koe verkiezing verlengd, van 19 November naar 10 December. Er zijn al wat opgaves binnen gekomen. Wij willen jullie er nog wel op attenderen dat de foto’s/filmpjes van het tonen van de koe, niet zo moeilijk hoeft te zijn. Als de koe er maar mooi opstaat, de koe hoeft niet geschoren/gewassen te worden. Het werkpak van de koe is prima.

We wensen de deelnemers die meedoen aan de videokeuring veel succes met de voorbereidingen. En zien graag nog meer aanmeldingen voor de Beste boeren koe verkiezing tegemoet. Veel kijkplezier gewenst voor 29 December, verdere informatie over tijd en instructies over het bekijken van de videokeuring zal net als vorig jaar ter zijnde tijd bekend worden gemaakt.

Zijn er nog vragen of is er iets niet duidelijk? Vraag ons gerust 😀