Nieuws

Ontmoet een van de aanmeldingen van de Beste Boeren koe Verkiezing ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘‘
Dit is Wijntje 41๐Ÿฎ, De topper uit de stal van biologisch melkveebedrijf Klaas jan Bruins uit kampen.
Wijntje 41 is ongeveer vier jaar oud en zit momenteel in haar derde lactatie. Ze is zo’n koe waarvan je de hele stal vol mee wilt hebben. Ze is erg rustig en kalm in de omgang. Weinig tot geen gezondheidsproblemen. Een poosje terug had ze last van een hoog celgetal maar dit heeft ze ook zelf weer opgelost. Kortom een koe waar je je niet zorgen over hoeft maken.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘Ontmoet de Topper van Melkveebedrijf Bloemhof uit Punthorst ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Melkveebedrijf Bloemhof vindt dit hun beste boeren koe omdat, omdat ze onze eerste sterkoe is! Ze is nu ruim 100 dagen opweg in haar 9e lactatie en heeft ruim 84000 liter gegeven. Ze is een gezonde, sterke koe die vlot weer drachtig wordt en ook haar dochters doen het goed op ons bedrijf!

๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘‘ Vandaag stellen we aan u voor deze prachtige 4e kalfskoe van Mts Meeuwes uit Havelte ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Deze prachtige 4de kalfskoe Finesse (Final uit Sundance) heeft een enorme productiedrang, een zeer goede uiergezondheid, een bovengemiddeld exterieur met een gemiddelde LW van 134. En bovenal een heel fijn karakter.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ We stellen aan u voor Jentje 236 de Topper van Mts Westert-Drost uit Havelte ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Jentje 236 is mijn beste boeren koe.
Ze is altijd vlot drachtig en uierproblemen kent ze niet. Melk geven kent ze als geen ander al zijn de gehaltes aan de lage kant.
De jeugd die deze koe nog toont na dat ze 8 keer gekalfd heeft staat mij enorm aan.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Zie dit mooie stel, Deze topper De Nieuwe Hof Roeliena is van Melkveebedrijf VOF De Nieuwe Hof uit de Wijk. ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Ze vinden dit hun topper van de stal omdat
-gelijk een mooi kalf en daarom mee geweest naar de kalverkeuring van de Zuidwesthoek.
-Sterkoe.
-Een koe met temperament en de koekaart zegt genoeg.
-moeder ook 100000 kg.
– enig nadeel. Jullie willen een stal favoriet die de dierenarts nog nooit gezien heeft. Hier ziet ze m iedere dag als ze wil.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Vandaag stellen we aan u voor deze mooie dame, ze heet Kitty 256 en is van Familie Prins ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Familie Prins vind haar de Beste boeren Koe omdat ze voor ons een hele bijzondere koe is. Ze heeft een enorme levensproductie, waarbij ze ook nog eens heel gezond produceert. De laatste 2 jaar is haar vruchtbaarheid iets vermindert maar daarvoor was dat altijd op en top. Bovendien is haar celgetal ook altijd nog zeer laag. Ze heeft ook een geweldig kwaliteits uier die altijd heel soepel aanvoelt. In de stal is het een koe die je bijna niet tegenkomt. Ze is wat schichtig van karakter waardoor ze je altijd vermeid. De laatste jaren begint de koefamilie ook echt zijn vruchten af te werpen. Van deze koe is inmiddels ook een 5e generatie aanwezig op ons bedrijf. Als alles goed gaat kalft ze in maart weer af van haar 12e kalf. Hopelijk blijft ze nog steeds zo vitaal om ook de grens van 150.000 liter te slechten. Wat exterieur betreft is het een koe die zeker niet groot is maar wel heel goed in elkaar zit. Ze heeft een hele mooie wigvorm en harde bovenbouw. Haar beengebruik springt er echt uit vooral gezien haar leeftijd. Ze is onlangs opnieuw ingeschreven met 88 punten en door haar leeftijd en lactatie waarde heeft ze daarmee het predicaat sterkoe 3 ontvangen.
๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Hier is het Afke 121 die de show steelt, van familie Vlot ! Weer een mooi koppel die we jullie laten zien ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Dit is onze beste boeren koe: AFKE 121.
Deze Niveau dochter is inmiddels al 13 jaar oud.
Het is een van onze favoriete stal koeien, een koe met karakter.
Als je in de stal komt staat ze altijd aan het voerhek te vreten, ze is de baas van de koppel.
Ze zit inmiddels al ruim op 97000 liter melk, qua uiergezondheid scoort ze ook goed, ze heeft afgelopen juni voor het eerst coli uierontsteking gehad waarvan ze volledig is hersteld.
Ook op vruchtbaarheid scoort deze koe goed, gemiddeld elk jaar een kalf, meestal na 1 of 2 inseminaties drachtig.
Als je deze koe ziet qua benen en uier kan ze nog jaren mee, ze heeft nog een goede grote pas.
Kortom de topper van onze koppel!!!
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘Ontmoet Rieka 80 van melkveebedrijf Bomert uit Ijhorst. Dit is hun topper van de koppel ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Rieka 80 is een probleemloze koe. Ze valt totaal niet op maar ze is wel een baas. Er is nog nooit een veearts bij deze koe geweest. Ze heeft een uitmuntende vruchtbaarheid met een gemiddelde tussenkalftijd van 365 dagen. Deze koe heeft predikaat sterkoe en heeft zelfs nu een gemiddelde lactatiewaarde over alle lijsten van 110. Ze zit nu in haar 9de lactatie en heeft 94.538 kg melk gegeven.
Fotoโ€™s zijn genomen vlak voor de droogstand.๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Wat een fotomodel is Rieka 80
ย 
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘Ontmoet De Nieuwe Fliert Trijn 1452, de topper van Melkveebedrijf Zwambag uit Wapserveen๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Melkveebedrijf Zwambag is van mening dat hun koe best wel kans maakt op beste boeren koe, omdat het een sterke, vruchtbare, probleemloze oude koe is. Wij hoeven haar nooit te halen voor de robot, je hebt haar alleen nodig om er een rietje in te doen, haar droog te zetten, en er een kalfje af te halen. ๐Ÿ˜‰
De Nieuwe Fliert Trijn 1452 is in augustus de 100.000 kg melk grens gepasseerd (daar zijn de 2 foto’s bij de balen stro van, die door de VVB Veluwe Ijsselstreek gemaakt zijn, met nog 4 andere 100 tonners).
12 december gaat Trijn doog en geeft op dit moment nog 29 kg melk. Deze lactatie was haar hoogste celgetal bij de melkcontrole 63 en de laagste 5 (zie koekaart). Helaas heeft ze veel stieren gegeven en hebben we op dit moment maar 1 nakomeling van haar. De moeder van Trijn heeft 3 jaar geleden ook de 100.000 kg melk volgemaakt.
Trijn heeft in 2018 een dip gehad (slecht drachtig willen worden en moeilijk opstaan), Zij weegt 850 kg en had daardoor moeite met de maten van de boxen. Deze hebben wij in 2020 gerenoveerd, waardoor zij weer floreert in de stal (al onze koeien trouwens)
Kortom, een koe om trots op te zijn!
Melkveebedrijf Zwambag is enorm enthousiast over De Nieuwe Fliert Trijn 1452, ๐Ÿคฉ ๐Ÿคฉ
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘‘We stellen aan u voor de beste boeren koe Geertje 147 van Melkveebedrijf Timmerman uit Ruinerwold ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Melkveebedrijf timmerman vind dat Geertje 147 hun beste boeren koe omdat Geertje 147 een koe met veel power is.
Ze valt niet op tussen haar koppelgenoten, maar presteert goed.
Zou Geertje 147 in de top 10 van de beste boeren koe verkiezing van de zuidwesthoek 2021 komen?
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ We stellen u voor aan deze topper 6902 Hennie van melkveebedrijf Stapel- Schoonvelde uit meppel. ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Melkveebedrijf Stapel-Schoonvelde vind 6902 Hennie de topper van het bedrijf.๐Ÿคฉ
Deze koe is met haar 4e lactatie bezig. Geeft probleemloos veel melk met laag celgetal en goede vruchtbaarheid.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Koe 80 isย  aan de beurt om aan jullie te laten zien van Familie Schoenmaker uit Kallenkote ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Voor ons (familie Schoemaker) is koe 80 (6396) de beste boerenkoe, deze enorme krachtige en machtige Denver (x Rocko) dochter heeft een week geleden haar 6e lactatie afgesloten, in deze lactatie van 368 dagen heeft ze maar liefst 16.060kg melk geproduceerd met 4,04% vet en 3,48% eiwit wat resulteert in 649kg vet en 558kg eiwit. deze koe is erg geliefd omdat wij haar eigenlijk niet meer zien tussen afkalven en droogzetten. deze koe heeft in de afgelopen 6 lactaties 83314kg melk geproduceerd met 4,32%v en 3,69%e, maar nog nooit een veearts gezien. De koe is een enorme rustige maar toch temperamentvolle koe en bepaald zelf wat er gebeurd. ook weet ze op haar 9 jarige leeftijd in onze jeugdige veestapel toch een lactatiewaarde 117 vast te houden. We hopen ,en gaan er van uit dat we nog een aantal jaren plezier gaan hebben van deze topper. Momenteel is ze drachtig van Abundant Rf.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ De topper van Melkveebedrijf Bergsma uit Nijensleek is vandaag aan de beurt om aan jullie Voor te stellen ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Deze topper heet Minka 28, en volgens Melkveebedrijf Bergsma de beste boerenkoe omdat Minka nu net een maandje aan de melk is en rustig is opgestart en nu alweer ruim boven de 50 liter melk geeft en ze heeft een zeer laag celgetal. Minka 28 is een Imponerende koe met een enorme middenhand, best beenwerk en een super uier.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘‘ Dit keerย hebben we twee toppers van Melkveebedrijf Kwakernaak uit Oosterwolde, soms zijn de meningen verdeeld over de beste boeren. We hebben vandaag Topper Trijntje 8193 en Wietske 178.๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Sebastiaan Kwakernaak vindt Trijntje 8193 de Beste Boeren koe omdat vindt dat deze foto’s zeggen genoeg. Een niet te grote, ruime en diepe 3de kalfkoe met een heel best eiwit. Naast haar verschijning heeft ze een fijn karakter met een redelijk eigen wil (net zoals de baas)
Als we een verbeterpunt moeten noemen komt toch wel uier en %vet in aanmerking. Met deze zware, sterke weidekoe kunnen we nog een heel aantal jaartjes verder.
Reinier Kwakernaak de broer van Sebastiaan vindt dan weer Wietske 178 de Beste Boeren koe omdat Wietske 178 een machtige 3de kalfkoe is en straalt macht en kracht uit. Met een niet te hoge hoogtemaat en een brede voorhand en super degelijk beenwerk maakt ook deze koe zeer geschikt voor het weiden. Ze is gewoon goed in balans met een mooie kruisiging en voldoende breedte. Er zit een heel best en kwalitatief uier onder dat mooi hoog is aangehecht. Al met al een fijne koe om te zien die het zeer goed doet op het bedrijf.
Een aandachtspunt is het vetpercentage, dat ligt helaas ver onder bedrijfsniveau.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ vandaag is Beste Boeren Jennigje 393 aan de beurt van melkveebedrijf van Ittersum uit Mastenbroek ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Melkveebedrijf van Ittersum stel aan jullie voor onze beste koe Jennigje 393, een Mobile dochter. Ze is bezig met haar 4e en zal in februari weer kalven. Ze is een koe met een fijn karakter. Elke keer in 1x drachtig geworden en telkens een mooi vaarskalf gegeven! (zonder gesekst sperma te gebruiken). Alle dochters van haar lopen ook nog op het bedrijf en doen het stuk voor stuk ook goed! Daarnaast blinkt ze oom uit in uier gezondheid.
Kortom een beste boeren koe ๐Ÿ˜Š.
๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Weer twee beste boeren koeien van een bedrijf, het gaat om Annemarie 124 en Esther 60 van Landbouwbedrijf Doze uit Giethoorn, lees hieronder waarom ze twee koeien ingezonden hebben en waarom deze twee toppers ๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Hierbij geven wij 2 koeien op van landbouwbedrijf Doze, omdat wij hier met 3 mensen de fokkerij doen waren de meningen verdeeld, maar om dat jullie het met de jeugd van AOC Terra doen hebben wij besloten 2 jonge dieren op te geven de jeugd heeft de toekomst, als eerst
Annemarie 124 is een vaars en heeft gekalfd op een leeftijd van 2 jaar, Annemarie is een vaars die prefect in balans is met een super productie wat zij op de sloffen aan kan. Annemarie 124 is een rustige vaars, die je nooit op hoeft te halen voor de robot. Daarom is Annemarie 124 een vaars voor de toekomst. ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Esther 60 is een hele andere koe. Esther is anders in haar bouw maar doet het in de robot zeker niet onder, dan haar stalgenoot.
ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย ย 
๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ We stellen aan u voor Mina 73 van Melkveebedrijf Huizing uit Stapel ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Melkveebedrijf Huizing vindt Mina hun beste boeren koe omdat Mina 73 over een maand 14 jaar oud word. Inmiddels is ze een 10e kalfkoe. In augustus dit jaar heeft ze de 100.000 kg behaald. Haar vader is Qg Provider ET. Ondanks haar leeftijd ziet ze er nog super uit. Ze is goed gebouwd, heeft een mooi sterk uier, je zou niet zeggen dat ze al bijna 14 jaar is. Melkveebedrijf Huizing vindt dit de beste boeren koe, want het is een probleemloze koe, nog nooit uierontsteking gehad, altijd vlot drachtig en mooie lijsten.
๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Melkveebedrijf Flinkert ui Meppel vind Adrina 114 hun beste boeren koe, deze topper stellen we aan u voor๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Deze koe is voor ons een beste boeren koe omdat ze uit een hele degelijke koe familie stamt.
In de 6 generaties voor deze koe, 2×84 punten exterieur en 4x 85 punten of hoger.
Steeds prima gehaltes en 2 koeien van deze 6 generaties hebben 100.000 kg melk geproduceerd.
Adrina 114 is nu voor de 5e keer bij de eerste inseminatie drachtig.
Celgetal zit alle lactaties onder de 100.
Nu heeft ze een dochter ( Adrina 120) die als vader Lunar heeft, sinds 60 dagen aan de melk met goede gehalten en is volgens ons ook minimaal een ab koe (moet nog gekeurd worden)
Verder vinden wij dat Adrina 114 een mooie sterk gebouwde koe is met een goed degelijk uier.
Dit alles bij elkaar maakt Adrina 114 voor ons een geweldige boeren koe!
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ Weer twee beste boeren koe inzenders, ontmoet Boukje en Albertje van Zuivelboerderij Bolhuis uit Beilen ๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Hier is Boukje. Boukje valt niet op in de koppel. Loopt altijd zelf naar de robot, ze doet haar ding. Boukje is geen grote koe, maar ze is wel een degelijk en sterke koe. Ze geeft knap melk met mooie gehalten. Daarom zijn wij blij met haar!
Albertje 1442 Zit in haar eerste lactatie. Haar moeder is een sterke makkelijke koe, haar lijst hebben we ook toegevoegd, we hebben dus verwachtingen van haar!
Een grote degelijke koe met inhoud.
Twee leuke Filmpjes ! Op Film een zie je Boukje en Film twee Albertje ๐Ÿคฉ
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ย Beste Boeren Koe Sophie 114 is aan de beurt om aan u voor te stellen van Melkveebedrijf Gras uit Havelte๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘
Dit Sophie 114 is een 4de kalfskoe en is een Parquet uit een Ross. Dit is de beste boerenkoe omdat ze ontzettend goed melk wil geven met goede gehaltes. Ze heeft in de afgelopen 3 lactaties al ruim 31000 kg melk gegeven en haar lactatiewaarde is nog nooit onder de 110 geweest. Momenteel is ze net begonnen met haar 4de lactatie en is een van de uitblinkers van het bedrijf met ruim 50 liter kg melk per dag! Deze koe heeft ook een goede vruchtbaarheid en uiergezondheid. Ze wordt gemolken met een robot, hier komt ze de maximale 4 keer langs en staat er dan maar 6,5 minuut in. Ook bij het lijstje van de ophaalkoeien zul je haar niet tegenkomen. Kortom een perfecte robotkoe! Ondanks haar hoge melkgift heeft deze koe ook nog genoeg spieren. Omdat ze een goed karakter heeft en bijna probleemloos door het leven gaat is dit een erg fijne koe om mee te werken.
๐Ÿฎ๐Ÿฎ๐Ÿ‘‘ De laatste inzender van de Beste Boeren Koe Verkiezing, en deze topper heet Twente Dairies Apple Josรฉ van Melkveebedrijf Twente Dairies uit Hooghalen๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ๐Ÿฎ
Twente Dairies Josรฉ 1 (Big Apple), is de topper van de melkveebedrijf Twente Dairies omdat zij:
Altijd vlot drachtig is, ze is nu 6e kalfs,
Zeer makkelijk in de omgang is,
Ze een super fraai exterieur heeft met hele goede benen maar ook een spiertje extra (EX92)
Ze veel melk geeft met goede gehaltes, ze is momenteel 152 dagen aan de melk en geeft nu nog 30,8 liter met 4,93% vet en 3,35% eiwit,
Haar celgetal heel laag is en nog nooit een verhoging heeft gehad
Een mooie afsluiter van de voorstelronde van de Inzenders van de Beste Boeren Koe Verkiezing ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘‘๐Ÿฎ