Nieuws

We hoopten natuurlijk dat we weer een fysieke keuring konden houden in 2021, helaas moesten we vlak voor de geplande datum toch besluiten om weer over te gaan op de online videokeuring, daarom konden alleen de koeien, pinken en kalveren mee doen, die zich al op hadden gegeven voor de fysieke keuring. Afgelopen jaar hebben we ook de kalvervoorbrengwedstrijd gefilmd, de jeugd was erg fanatiek!

Dit jaar hadden we ook een nieuwe invulling, namelijk de beste Boerenkoe verkiezing. Er werden veel beste boeren koeien opgegeven, er deden 23 beste boerenkoeien mee, hieruit werd een top 10 gemaakt, tijdens de videokeuring konden de kijkers stemmen op wat hun de beste Boerenkoe vonden. De leerlingen van het AOC Terra uit Meppel, hebben de nieuwe invulling uitgewerkt en georganiseerd. Er werd goed gestemd en uit eindelijk werd de top 3 bekend gemaakt via onze sociale media kanalen. Hoe en op welke manier we dit voor komend jaar gaan invullen gaan we nog over vergaderen.

We hebben ook 2 nieuwe bestuursleden, die we graag aan jullie voorstellen. Hou Facebook in de gaten! Maar dat we 2 nieuwe bestuursleden hebben, betekend ook dat we afscheid gaan nemen van 2 bestuursleden. Carolien en Roel – Henk gaan uit het bestuur. Bedankt voor jullie inzet van de afgelopen jaren.